Matsmart: Kyckling med franska örter

Idag var en sådan där dag då man inte har någon plan och absolut inte orkar hitta på någonting av det som finns i kylen. Så när jag var påväg hem plockade jag på mig tre ingredienser: färska kycklingfiléer, potatis (som man tydligen kunde micra 10 minuter, de var på extrapris) och creme fraiche franska örter. Använde även upp ett par majskolvar som legat i kylen i flera månader. Det blev gott (fast bilden blev ju inte särskilt mysig)!
 
 
 

Aprikos- och kokosbollar

Aprikos- och kokosbollar ska jag pröva att göra någon gång. Jag har nämligen en påse torkade aprikoser och massor av kokosflingor hemma. Snubblar jag över en apelsin ska jag pröva detta recept (fast kommentarerna var lite avskräckande, men ibland måste man testa själv!)
 
 
Ser det inte gott ut? Bilden lånad från tasteline.com
 
 

Getost!

Jag har getost över och håller på och letar goda recept, kanske någon av dessa:
 
Gratinerad Getost
Rosmarindoftande potatisrull med getost
Paj med getost och grönt
Eller kanske denna klassiker som jag lagat tidigare (fast då använde jag gouda istället för getost): Potatis- och getostpaj

Att bli bjuden

Nog för att matscheman är bra, men ibland är det faktiskt skönt när man blir bjuden på mat. Särskilt om man får med sig lite hem ;)

Turligt nog har vi inga färskvaror som blir gamla, annars hade det ju varit synd.

Ta till vara på höstens skatter!

Jag blir väldigt inspirererad av sådana här inlägg, där verkar inte det här mer att äta säsongsbetonat svårt och tråkigt utan istället härligt och varierande!
 
Rödbetor använde jag ju häromdagen, man kanske skulle försöka sig på nån mustig rotfruktsgryta snart.
 
På sajten aktavara.org hittar man riktigt bra säsongsguide vad gäller mat. 

Matsmart: Mangokyckling

Igår lagade min sambo mangokyckling enligt detta recept (skippade dock den färska mangon o ersatte med extra mkt mango chutney som vi ändå hade över från matlagning förra veckan). Det blev väldigt gott och räckte till fem lådor, varav en ligger i frysen nu.
 

Matsmart: Rödbetsbiffar

Så har jag haft en liten bloggpaus, verkligheten hann ikapp mig när jag började studera.
Men nu är jag tillbaka och med ett matschema att följa. Försöker få med en köttfri dag i veckan.
 
Igår, måndags, lagade jag både rödbetsbiffar och pannbiffar (sistnämnda till sambon, han blir så kinkig annars). Det blev rätt mycket mat över så några rödbetsbiffar ligger nu i frysen. Getostkrämen passade bra även med pannbiffarna. Igår hade jag kokt potatis som tillbehör.
 
Idag lade jag några rödbetsbiffar i ett tortillabröd och klickade på lite getostkräm. Riktigt gott!
 
Här är receptet jag använde, men nästa gång använder jag nog ett annat - fastän resultatet blev bra! 
 
 
OBS! Getostkrämen kan man använda som tillbehör till andra maträtter, bre på en macka eller dippa grönsaker i. Så släng den inte!
 
 

RSS 2.0