Matsmart: Tomatsoppa

Den här tomatsoppan gjorde jag av lite saker som låg och skräpade i skafferiet och kylen. Lite rostat bröd på det också, man kan säkert göra egna krutonger eller liknande av stelt bröd.
 
 
 

Mat över? Ge en present!

I måndags lagade jag en trerätters för att fira födelsedag.
 
Till förrätt gjorde jag en väldigt god champinjonsoppa (blev några champinjoner över, dessa skall användas i en omelett) och det blev två portioner över. I med det i en glasburk (en gammal syltburk som jag tagit loss originaletiketten på), smäll på en egengjord etikett och in i en söt presentpåse (brukar återanvända de som man får på födelsedagar osv).Så fick min mamma en värmande soppa dagen efter, mysigt förpackad. Överhuvudtaget brukar det vara uppskattat att komma över med mat till sina stressade släktingar. 
 
Champinjonsoppan är för övrigt väldigt lätt att laga och bra om man har t ex grädde och lök som behöver användas upp. Recept hittar du på Tasteline.

Matsmart: Kyckling och sånt

Detta lagade min sambo, "kycklingtacogryta" eller nåt tror jag att han kallade det. Jag har ingen aning om receptet, men gott var det. 
 

RSS 2.0