Pizzamodellen: statistik

Jag har fått lite statistik och info angående Lantmännens kampanj Pizzamodellen. Lantmännen uppmuntrade svenska folket att använda resterna på en pizza (Ingen rest är för liten!!) och man har även kunnat skicka in sina egna restpizzor via instagram. 
 
Under de tre första veckorna i november (4-25 nov) har 59 personer laddat upp bilder och recept på sina restpizzor och tillsammans räddat 4 matkassar med rester. Hade alla Sveriges 4,5 miljoner hushåll gjort samma sak hade vi gemensamt sparat över 100 000 matkassar per vecka från att slängas.
 
Jag gjorde själv en restpizza av rödbetor, chevre, pinjenötter och honung, men såhär såg statistiken ut för svenska folket utifrån sifforrna jag fick i december:

Svenskarnas vanligaste restpizzaingredienser:

1.      Champinjoner

2.      Paprika

3.      Oliver

4.      Lök

5.      Köttbullar

 

Andra spännande ingredienser som svenskarna lagt på restpizzan:

Morötter, gurka, sockerärtor, honung, trattkantareller, zucchini, sparris, vitkål, ansjovis

 

Tycker pizzamodellen är ett riktigt kul initativ eftersom pizza är en så tacksam rätt att laga. Ett tips när du gör pizzadegen är att göra lite extra och frysa in. Det brukar gå rätt snabbt att tina degen sedan. Får du pitabröd, burritos, baguetter eller polarbröd över funkar det också som botten till pizzan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0